Egyperces
2014. november 08. írta: Perszonáltréner

Egyperces

A változásról

Ez most nem egy észosztó poszt lesz (vagyis de), inkább csak a hetem tanulságait szeretném megosztani a nagyközönséggel. Volt bőven...

A következő pontokat egy-egy vendégem inspirálta, van amit több kliensből "gyúrtam össze". Bár a karakterek fiktívek, ha magadra ismersz, az nem a véletlen műve :)

change.jpg

1. Változtass a hozzáállásodon

Az, hogy eljössz hozzám edzeni, az első lépés, persze...Én adom a tudásomat, megpróbállak motiválni, de az edzést, azt neked kell megcsinálni. Eljössz heti kétszer, eleve késel 20 perceket, napközben össze-vissza eszel, nem teszel hozzá semmit, de az eredményt meg várod, és nem érted miért nem jön. Két lehetőséged van: vagy elfogadod, hogy jelenlegi hozzáállásosoddal csak ennyire tudunk jutni, vagy ha többet akarsz, tegyél többet érte. 

 

2. Ha kiskapukat keresel, nem lesz eredmény

Erről már írtam korábban ITT, hogy jómagam nem tartozom az aszkéta, szigorú edzők közé. A klienseimet is arra buzdítom, hogy hosszú távon betartható, és fenntartható életstílust találjunk. Az élet túl rövid ahhoz, hogy csak a lemondásokról szóljon (közhely szótár, első oldal, lap teteje).Viszont vannak dolgok amiket én is szigorúan veszek, és az adott eredmény eléréséhez muszáj őket betartani. Ez persze más lesz egy olyan embernél, aki "csak" fittebb akar lenni, és nincsenek nagyra törő vágyai, és más lesz egy sportági specifikus edzésre jelentkezőnél, egy leendő fitnesz modellnél, vagy egy nagy túlsúllyal rendelkezőnél, akinek már az élete a tét. Ha azt a néhány sarokpontot sem tartod be, amit mondok, akkor álljon itt ismét az első pont lényege: ha változást akarsz, akkor változtassa a hozzáállásodon.

3. Prioritások prioritások prioritások

Értem én, hogy mindenki a túlélésért küzd, és keresi az egyensúlyt a család, munka, háztartás, barátok, szociális élet stb. között. Persze, hogy nehéz beilleszteni a napi programba az edzést, és az valamitől időt fog elvenni. Viszont tartsd szem előtt, hogy mit fog hozzátenni. Jobban érzed magadat a bőrödben, kevésbé leszel feszült, kiszakadsz a mókuskerékből. Hosszú távon is csak nyersz belőle (ki ne szeretne aktív, egészséges, hasznos családtag lenni idősebb korában is), de a legjobb az, hogy már rövid távon is "lefölözheted" a nyereséged.

Ma szombat van, épp várom az első kliensemet. Nem szoktam ilyenkor edzést tartani, de ma azért teszek kivételt, mert két olyan ember jön hozzám, akiknek példaértékű a hozzáállásuk, a kitartásuk, és csak így lett volna meg nekik a heti 3 edzés, ha ma eljönnek. Bevállaltam mert engem is feltölt az, ha látom, hogy lelkesek, és akarnak változni. Mindketten családosak, komoly munkájuk van. Ők is a családjuktól veszik el ezt az egy órát, de ez egy olyan befektetés, amit majd megtöbbszörözve adhatnak vissza a jókedvükkel, egészségükkel.

De befejezem mielőtt nyáltengerbe fulladna a poszt. Lényeg a lényeg, hogy találj időt  a mozgásra. Ez legalább olyan fontos az életedhez, mint a levegővétel. Nem kell személyi edzőhöz járni, de még csak edzőterembe sem. Sétálj, lépcsőzz, fuss, fekvőtámaszozz, lopkodj edzést a youtube-ról. AKARD & CSINÁLD

A bejegyzés trackback címe:

https://squatmore.blog.hu/api/trackback/id/tr396877395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása