Éhezők viadala
2014. szeptember 16. írta: Perszonáltréner

Éhezők viadala

Mire jó a fogyókúra?

Azt gondolod, hogy ez egy nagyon egyszerű kérdés, és gyakorlott fogyókúrázóként többet tudsz róla, mint bárki. Akkor had legyek ünneprontó: fogalmad sincs mi az, hogy fogyni. Most, hogy vérig sértettelek, talán végig sem olvasod a blogbejegyzést, pedig érdemes. Ha még mindig a fogyókúrás oldalakat bújod ("hogyan fogyj le 2 hét alatt ötven kilót"), ha még mindig a 40 napos diétát erőlteted, vagy ami még rosszabb, 10 liter káposztalevest főztél erre a hétre, akkor rossz úton jársz. De nagyon.
A fogyás elvileg az, amikor egyre kevesebbet mutat a mérleg, amit úgy tudsz elérni, hogy kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit a szervezeted elfogyaszt. Innen nézve tényleg az a lényeg, hogy minél jobban sanyargasd magad, zöldséglevekkel, gyógyteákkal, éhezéssel, majd teljes meggyőződéssel állítva, hogy ettől elönt az energia, és nem is vagy éhes, már látod a fényt, átjárt a chí. A jó hír, hogy ezekkel tényleg fogyni fogsz. Viszont baromira nem mindegy, hogy miből. Erre persze mindenki rávághatja, hogy neki aztán mindegy, csak mutasson 5 (10,15,20) kilóval kevesebbet a mérleg.
Ezt már sok helyen leírtam, de érdemes jól megjegyezni: a szervezet a zsírt szereti tartalékolni, az izmot felesleges szövetnek tekinti (mivel azt „táplálni” kell), csak éppen annyit tart meg,a mennyit a napi mozgáshoz felétlenül muszáj, az pedig nem sok. A test formáját a közhiedelemmel ellentétben nem a zsírszövet adja meg (a női mell az kivétel persze), hanem az izom. A feszes, fiatalos test, feszes bőr záloga az alatta lévő, jól karbantartott izomszövet. Az agyon éheztetett, agyon léböjtkúrázott test lehet vékony, huszonévesen még akár feszes is, de harminc, vagy negyvenéves kor felett a szervezet kegyetlenül benyújtja a számlát, és egy aszott, formátlan, lógóbőrű, csoffadt tetem fog visszanézni rád a tükörből („skinny fat”). Elég csak azokat a hírességeket megnézni, akik megszállottan, anorexiába hajlóan ügyelnek vékonyságukra (pl Donatella Versacce, Gwyneth Paltrow), hát ők kései asszonykorukra elég ijesztően tudnak kinézni (főleg bikiniben szembetűnő). Miközben azok a sportos, kiegyensúlyozott nők, akik „pusztán” az egészségükre figyeltek, mellette rendszeresen sportoltak, sokkal esztétikusabb látványt nyújtanak.
Ne higgy annak, aki azt állítja, hogy bármit ehetsz a fogyókúra alatt, csak kevesebbet kell enni belőle. Az izmokat táplálni kell, nem elég az, hogy kevesebbet eszel, az is nagyon fontos, hogy MIT eszel. A tápanyagokat építőanyagként fogd fel, tehát amit megeszel, azt tudnia kell hasznosítani a szervezetnek. Eleve gáz, ha kampányszerűen fogyózol, pont a fentiek miatt. Életformát kell váltani, agyban átkattanni, hogy egészen egyszerűen egy csomó élelmiszernek gondolt dologra nincs szüksége a szervezetednek.
Tehát éhezés hatására a szervezet egyre több izmot fog lebontani, a kevesebb izom belassult anyagcserét eredményez, a belassult anyagcserétől pedig belassul a fogyás, amitől persze majd még szigorúbb diétát akarsz majd tartani…ördögi kör…
Nem fogyókúrázni kell, hanem használatba venni a tunya izmaidat (SÚLYZÓS EDZÉS!!!!!), és fehérjében, tápanyagban (minőségi szénhidrát, vitamin, ásványi anyagok) gazdag étkezést folytatni, kiírtva mindent, amire a szervezetnek nincs szüksége (un. clean eating). Csak ezzel lehet arra rábírni a szervezetet arra, hogy a zsírszövetet kezdje el bontani.
A fogyás CSAK akkor ér valamit, ha az valóban a zsírszövetből történik.

skinny-fat-02.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://squatmore.blog.hu/api/trackback/id/tr236703115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vargatom 2014.10.22. 02:48:25

Bocsika, de Gwyneth-nek az Iron Man 3-ban olyan szépen definiált hasizmai voltak, hogy megirigyeltem... Nyilván rákészült a szerepre meg minden, de meg is látszott az eredménye.

Ettől függetlenül a poszt mondanivalójával egyetértek, csak sztem ő konkrétan most nem jó példa.

Perszonáltréner 2016.02.09. 22:05:12

@vargatom:

jééé...így 2 és fél év után vettem észre a kommentedet...elnézést!
Azóta már én is láttam Paltrow kisasszonyról több képet, és igazad van, nagyon jól néz ki.
Amikor ezt a cikket írtam, abból az időszakból láttam képeket, amikor igen csoffadt tetem volt szegényke, talán a Brad Pitt-el való szakítása után (de ki nem lenne csoffadt tetem, ha dobná Brad... :) ). Szóval ő valóban egy nem jó példa.
süti beállítások módosítása