Valóra válhat gyermekkori álmod, avagy szuperhős kerestetik!
2014. október 21. írta: Perszonáltréner

Valóra válhat gyermekkori álmod, avagy szuperhős kerestetik!

Van egy jó, és egy rossz hírem. De kezdem a rosszal.

Nem egy 'A' kategóriás akciófilmbe keresnek szerény kis blogomon keresztül hősöket, és nem is egy valóságshow-ba castingolok.

Viszont a jó hírem az, hogy tényleg lehetsz szuper hős! De hogyan is?!

Minden gyerkőc álma, hogy nagy korában szuperhős legyen. Izmos, daliás férfi, akiért megvesznek a nők, városokat ment meg a pusztulástól, nőket és gyerekeket ment ki a tengerből, monogrammos atlétájában. Aztán a kisgyermekből felnőtt lesz, álmait elfelejti, és él tovább a rögvalóságnak. Pedig szuperhősnek lenni a felnőttkorban a legegyszerűbb. Elég sok az elesett a világban, a segítség bárhol elkelhet, akár fizikai, akár pénzügyi áldozatvállalás formájában. Persze erre jöhetnek  rossz kifogások, hogy dehát nekem sincs elég, én miért adjak, majd úgyis elissza stb stb stb. Tegye ezt mindenki lelkiismerete, és belátása szerint. Azonban van egy fontos ügy, ami mellé indokolatlanul kevesen állnak: ez pedig a véradás. Pedig vére mindenkinek van!

A blogbejegyzést egy Indexes cikk inspirálta.

De milyen egészségügyi előnyei vannak a véradásnak?

1. Egy véradással 650 extra kalóriát égethetsz el. Ugyan vért csak bizonyos időközönként adhatsz, jó tudni, hogy aznap, mikor rászánod maga erre, beiktathatsz az étrendedbe némi extra bűnözést. Feltétlenül igyál meg egy-két pohár jófajta vörösbort is. Pusztán a vérképzés végett. Adj vért a pároddal, és egy kellemes vacsora keretein belül képezzétek együtt a vért . Hát nem romantikus!?

2. A véradás csökkenti a szív- és rákbetegségek kialakulásának kockázatát. Erről kicsit tudományosabban itt  olvashatsz (angolul).

3. Mivel a vér újratermelődése új sejtek létrehozásával jár, az egész szervezeted felfrissül, és jó barátod lesz az öregedés elleni harcban.

4. Minden egyes véradásnál alaposan megvizsgálnak, majd az adott vért is kielemzik. Így néhány havonta egy sor betegséget kiszűrhetnek. Csupa haszon!

5. Az 500 forintos étkezési jegy mellett biztosan eltörpül a tény,de nem árt, ha tudod, hogy ezzel életet mentesz. Nem feltehetőleg, hanem egészen biztosan. A véred nem sikkasztja el senki, biztosan rászoruló fogja kapni. Brit tudósuk pedig kimutatták, hogy ha másokon segítesz, azzal te leszel gazdagabb (de boldogabb biztosan).

 

De kifogás ugye mindig van. Te miért nem vagy még rendszeres véradó?

 

donate blood.png

A bejegyzés trackback címe:

https://squatmore.blog.hu/api/trackback/id/tr506811329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása